STADSPAS

Beste bezoeker van de sauna

De stadspas met de groene stip is de pas die recht geeft voor korting. de stadspas met blauwe ruit is dat niet.

De prijzen in de sauna zijn laag en om mensen met een kleine beurs de kans te geven om goedkoper naar de sauna te kunnen is de pas met groene stip te gebruiken.

onderstaand nogmaals de uitleg van de gemeente Amsterdam.

De Stadspas

Met je Stadspas krijg je hoge kortingen op attracties, film, sporten, festivals, musea en theater. Er zijn twee verschillende passen: de Stadspas met groene stip en de Stadspas met blauwe ruit.

Stadspas met Groene stip

De Stadspas met groene stip is een minimapas. Deze pas kun je aanvragen als je een laag inkomen en weinig vermogen hebt. Met de Stadspas kun je korting krijgen op aanbiedingen zoals musea, zwemmen en theater. Ook kun je bijvoorbeeld een gratis identiteitskaart aanvragen of met korting naar de dierenarts voor je huisdier.

Stadspas met Blauwe Ruit

De Stadspas met blauwe ruit is een pas die je automatisch van de gemeente ontvangt, als je recht hebt op een AOW-uitkering. Met deze pas kun je gratis naar veel musea in Amsterdam en je krijgt ook korting bij andere activiteiten.
Let op: heb je een laag inkomen? Dan hebt je misschien recht op een Stadspas met groene stip. Vraag er een aan via de onderstaande link.

Reden verschil blauwe ruit en groene stip

Omdat de Stadspas betaald wordt vanuit het armoedebudget, is het aanbod voor ouderen met een hoger inkomen kleiner dan voor Amsterdammers met een krappe beurs. Met uw Stadspas met blauwe ruit krijgt u (kleine) kortingen die aanbieders uit eigen zak betalen en kunt u gratis naar ruim twintig musea in Amsterdam.

Wat zijn de voorwaarden voor de Stadspas met groene stip?

  • Ik ben 18 jaar of ouder
  • Ik woon in Amsterdam of Weesp
  • Ik heb een laag inkomen en weinig vermogen
  • Ik ben geen student
  • Ik ben geen expat